You are here

BRUIDS- EN AVONDONTWERPEN

Is het intake-gesprek of kennismakingsgesprek gratis?

Voor een intake-gesprek of kennismakingsgesprek wordt een vergoeding van 50 € gevraagd op afspraak gezien November Styling gedurende 2 à 3 uren advies levert, alsook een volledig ontwerp uittekent met stofkeuze. De klant krijgt dan ook het ontwerp met prijsofferte mee naar huis. Indien het bruidje beslist om te bestellen wordt het bedrag van 50 € afgetrokken van het voorschot zodat het intake-gesprek kosteloos is.

Dutch

Met hoeveel personen mag men op afspraak komen?

Bij het eerste kennismakingsgesprek wordt aangeraden om met maximum 3 personen (inclusief het bruidje) langs te komen. Dit omdat het ontwerpproces vooral een proces met het bruidje in spe moet zijn. 

Bij een pasmoment mag men gerust met meer personen langskomen, toch leggen we ook hier een maximum van 6 personen vast omdat het anders te druk wordt en om het bruidje de nodige plaats te gunnen bij het passen van de jurk.

Dutch

Kunnen jullie een bruidsjurk in het lang en een kortere versie combineren in één ontwerp? Ik zou graag een gemakkelijkere bruidsjurk willen dragen tijdens het avondfeest.

Dat kan. Ik maak regelmatig op vraag van het bruidje een ontwerp waarbij de lange rok afneembaar is en er een stijlvolle korte rok overblijft. Alles is bespreekbaar, the sky is the limit.

Dutch

Worden er retouchekosten aangerekend?

Elke aanpassing aan het ontwerp is inbegrepen in de prijs zolang dit binnen de grenzen van het patroon valt. Hiervoor worden dus geen vermaakkosten aangerekend. Dit geldt uiteraard ook voor wijzigingen aan versieringen. Toch bestaan er uitzonderingen. Indien je tussen pasbeurten meerdere kledingmaten verdikt of vermagert dan moet er ingegrepen worden, en dikwijls zijn dit ingrijpende veranderingen die veel tijd en moeite vragen. Hiervoor worden standaard vermaakkosten aangerekend. 

Dutch

Wat houdt een pasbeurt in?

Om het ontwerp op maat te kunnen vervaardigen is er een patroon ontwikkeld op basis van jouw maten. Dit om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke resultaat perfekt zal passen. Aan de hand van dit patroon wordt het stof gesneden met als gevolg dat het ontwerp uit vele verschillende delen stof bestaat. Deze delen vormen samen het pasmodel. Vooraleer ze definitief in elkaar gezet worden, worden deze delen tijdens de eerste pasbeurt op de klant vastgespeld. Zo onstaat er een eerste indruk en kan het pasmodel bijgestuurd worden waar nodig. Dit pasmodel bevat uiteraard nog geen versieringen.

Dutch

Wat kost een suite- of avondjurkontwerp op maat?

Hoewel het concept en werwijze hetzelfde is voor avondontwerpen, liggen de prijzen anders. Dit komt omdat we een heel duidelijk onderscheid maken tussen bruids- en avondontwerpen. Avondjurken in het lang vallen voor ons onder bruidskleding, en dus ook binnen deze prijsklasse, gezien we bruidsontwerpen in alle kleuren en modellen maken.

Dutch

Maken jullie ook andere gelegenheidskleding?

Naast bruidskleding maken we ook exclusieve suite- en avondkleding op maat voor de getuigen en ander familieleden volgens hetzelfde concept als bruidsontwerpen op maat. Uiteraard zorgen we ervoor dat deze ontwerpen de bruid niet overtreffen. Het zijn steeds exclusieve ontwerpen maar in functie van de bruid die op haar trouwdag moet stralen!

Avondjurken in het lang vallen voor ons onder bruidskleding gezien we bruidsontwerpen in alle kleuren en modellen maken.

November Styling maakt geen confectiekleding. 

Dutch

Welke stijlen maken jullie?

Als gediplomeerd modeontwerper en styliste zijn we van alle stijlen thuis, The Sky Is The Limit. In feite kan alles gezien we ook alle soorten materialen kunnen bestellen. Er zijn geen grenzen of elementen die we niet kunnen. In het atelier zijn heel wat foto's van bruidjes te zien zodat je ook merkt dat de stijlen zeer uiteenlopend zijn: A lijn, alternatief, apart, ballroom, exclusief, glamour, haltermodel, klassiek, kort, maatje meer, prinsessen jurk, retro, romantisch, strak, strapless, tweedelig, vintage, zeemeermin, zwangerschaps jurk.

Dutch

Hoe verloopt de betaling van een bruids- of avondontwerp op maat?

Wanneer je beslist om over te gaan tot het bestellen van je bruidsontwerp op maat, wordt een voorschot van 50% gevraagd per overschrijving. Dit om de materialen te bestellen en het werk tot de eerste pasbeurt te betalen (patroon berekenen en pasmodel). Op de tweede en derde pasbeurt betaalt men telkens opnieuw 50% op het resterende saldo per overschrijving zodat men bij oplevering van je bruidsjurk op maat een kleinere som contant betaalt.

Wij voorzien in het ontwerpatelier de mogelijkheid om met bancontact en credit card te betalen.

Dutch

Vermaken jullie ook bruidsjurken die niet bij jullie besteld werden?

In principe vermaken we geen bruidsjurken die niet bij ons besteld werden, omdat we onze handen vol hebben met bruids- en avondontwerpen op maat. Toch zijn er bepaalde perioden die rustiger zijn, en indien de planning dit toelaat nemen we dit werk er gerust bij. Voor retouchewerk aan bruidsjurken en andere gelegenheidskleding hanteren we een uurtarief. Dit wordt vooraf besproken zodat men direkt een prijs krijgt.

Dutch

Pages

Subscribe to RSS - BRUIDS- EN AVONDONTWERPEN